НЕГОТИНСКО ЛЕТО 2017

PLAKAT 2017 FINALLLL(1).jpg

НЕГОТИНСКО ЛЕТО 2017
УТОРАК 18. јул
20 сати / Мокрањчева родна кућа
Изложба „ У сусрет руском цару – Романови, царско служење“
организатори: Историјски архив Неготин и Музеј Крајине
Изложба фотографија „У сусрет Руском Цару. Романови – царско служење“ посвећена је последњем Руском императору Николају II и његовој породици. Пројекат је настао са жељом и циљем да се српској публици приближи лик и дело чланова последње династије. Поред тога, да се пробуди сећање на породицу Романов, ближе упозна са животом и жртвеним служењем породице последњег Руског цара. При томе су се организатори потрудили да фотоматеријал одаберу полазећи од жеље да пре свега прикажу лепоту породице Романов, њихов свакодневни живот и служење за добробит Отаџбине и свог народа.
Управо мученик цар Николај и његова породица уживају посебну љубав код српског народа. Буђење сећања на царске мученике носи посебан значај у долазећој 2017. години, када се навршава 100 година од почетка велике руске трагедије, а 2018.године 100-годишњица мученичке кончине последњег Руског императора и његове породице, који су у Руској и Српској Цркви прибројани лику светитеља.
НЕДЕЉА 30. јул
11 сати / Србово
180 година Цркве Вазнесења Господњег у Србову – изложба
организатори : Историјски архив Неготин и ЦО Србово
Црква - До 1837 године Србово није имало своје цркве. Те године сазидана је садашња црква ид тврдог материјала, заузимањем ондашњег свештеника Јанка Поповића. Посвећена је Вазнесењу Господњем.


Portret imperatora.jpg

Grupni portret porodice Romanov.jpg

Car Nikolaj isprobava novo artiljerijsko oruzje.jpg

DSCF1758.JPG

DSCF1782.JPG