ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА И ДОКУМЕНАТА "100 ГОДИНА ДИПЛОМАТСКИХ И КУЛТУРНИХ ОДНОСА СРБИЈЕ И САД - 1918 - 2018"

bora001.jpg

У среду 11. априла са почетком у 12 часова, у организацији Историјског архива у Неготину отворена је изложба под називом
"100. ГОДИНА ДИПЛОМАТСКИХ И КУЛТУРНИХ ОДНОСА СРБИЈЕ И САД (1918-2018)". Аутори изложбе су Бора Димитријевић и Миладин Милошевић, који су говорили о изложби са посебним освртом Боре Димитријевића у пратњи Power Point презентације. Пре тога госте је поздравила члан већа за културу општине Неготин г-ђа Тања Панић, као и директор Историјског архива у Неготину Ненад Војиновић. Изложбу је отворила аташе за културу Америчке амбасаде у Београду г-ђа Erika Kuenne уз поздравни говор. У пратњни г-ђе Ерике Кин је била и Марија Бјелопетровић асистент за културу у амбасади Америке.
Пре отварања изложбе српску химну "Боже правде" извео је квартет уметничке школе "Стеван Мокрањац" из Неготина у саставу Аните Добрић, Нене Ђурић, Луке Николића и Давида Сурдановића који је уједно на труби одсвирао и химну Америке, под руководством професорке Ружице Рајковић, а сплет влашких песама на фрули интерпретирао је г-дин Спасоје Булбић. Изложба ће бити отоврена у Дому културе од 11. до 28. априла.
http://www.ngportal.rs/sto-godina-diplomatskih-i-kulturnih…/


DSCF3111.JPG

DSCF3126.JPG

DSCF3148.JPG

DSCF3152.JPG

DSCF3174.JPG